tisdag 20 juli 2010

RABARBERKRÄM




Gick av min skiftperiod i måndags morse och tog med mig prinsen och åkte ut till landet. Här jobbas det på med dasset, målning och annat pyssel. Fick rabarber av vår granne Gustav. Har alltid älskat rabarberkräm. Kommer ihåg när våren kom när man gick i skolan och rabarbern började mogna. Ville alltid att mamma skulle göra rabarberkräm åt mig som man kunde äta när man kom hem. Så idag passade dets på att göra raberberkräm till lunch.

RECEPT
6 stjälkar rabarber
1 dl socker
2 1/2 msk potatismjöl

Skala och skiva rabarbern. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och låt koka tills rabarbern mjuknat. Häll i potatismjölet under omrörning. Låt krämen svalna.

TRANSLATION
Ended my shift period Monday morning, I and my prince went to our country house.We got rhubarb from our neighbor, Gustav. My favorite thing with rhubarb has always been rhubarb fool so what’s better in this heat then rhubarb fool with cold milk for lunch, nothing!

INGREDIENTS
6 sticks rhubarb
2 cups of water
½ cup of sugar
2 ½ tablespoons potato flour

Peel and slice the rhubarb sticks. Boil water and sugar. Put the rhubarb in the boiling water and boil until the rhubarb softens. Pour the potato flour in and whisk at the same time. Set the fool a side to cool down.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar