söndag 29 augusti 2010

SAFTIGASTE LIMPAN


Gör mig redo för veckan med lite bakning. Den här limpan hittade karln för 5 år sedan i en tidning och har sedan dess varit vår favorit och receptet har även spritt sig till många av våra vänner. Det är också min mammas favorit som ofta ber att jag ska baka den här när hon och pappa kommer på besök. Den är väldigt enkel att göra men framförallt så håller den sig saftig och god länge. Torrhetstendensen är extremt låg! Ibland blandar vi även i torkade frukter och nötter för att få lite variation. 

FILLIMPA (2 st)
1 liter filmjölk
3,75 dl vetemjöl
2 dl grovt rågmjöl
1,25 dl grahamsmjöl
2,25 dl rågkross
1 dl vetekli
2,25 cl bikarbonat
2,25 cl brödkryddor

Blanda alla ingredienser väl i en stor bunke. Häll upp i två smorda avlånga brödformar. Grädda i ugnen på ca 170 grader i ca 1,5 timme. Låt brödet svalna innan det skivas upp. Förvaras i en tillsluten plastpåse så behåller de saftigheten längst. 

TRANSLATION
Trying to get ready for the week with some baking. My guy found this recipe in a newspaper 5 years ago and it has become our favorite loaf. My mom always begs me to bake the loaf when she and my dad comes to visit. It's really easy to bake and keeps it's juiciness.

SOUR MILK LOAF (2 loafs)
1 liter sour milk
3 cups wheat flour
1 cup rye flour
0,75 cup graham flour
1,25 cups 
1/2 cup pollard
2,25 cl bicarbonate
2,25 cl grind with a mill anise and fennel seed

Mix all ingredients in a big bowl. Pour the dough into two baking tins. Bake in the owen at 338 degrees Fahrenheit for about 1,5 hours.  Keep the loafs in plastic bags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar