Detta finfina recept introducerade min vän Ida för mig och har sedan dess varit en trogen favorit. Bullarna blir väldigt fluffiga och goda, extra proteinrika tack vare keson och utmärkta till mellanmål eller att ta med på picknicken. Receptet kommer från kokboken Sju sorters kakor från ICA bokförlag.
MELLANMÅLSBULLAR (24 st)
25 g smör
2 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
100 g keso
8 dl vetemjöl
1 ägg (till pensling)
Med lite bra planering så bör smöret tas fram dagen innan för bästa fluffighet. Sätt ugnen på 250 grader. Värm mjölken och tillsätt matfettet, se till att degspadet är fingervarmt. Smula ned jästen i en degbunke. Häll i en del av degspadet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, keso och större delen av mjölet. Arbeta degen, lägg över en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek. Vält upp degen och arbeta den ytterligare med resten av mjölet. Dela upp degen och rulla små runda bullar. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek. Pensla bullarna med ett uppvisat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 8-10 min.
TRANSLATION
My friend Ida introduced me to this recipe and it's been a favorite ever since. The buns turns out fluffy and light and are protein-rich. Perfect as a snack or bring for picnic. The recipe comes from the cookbook Sju sorters kakor.
SNACK BUNS (24 buns)
25 g butter
1,5 cups milk
25 g yeast
1/2 teaspoon salt
0,25 cups sugar
100 g cottage cheese
5 cups flour
1 egg
Turn on the oven to 482 F. Heat the butter and the milk to 98 F. Dissolve the yeast in a bowl. Add some of the liquid and stir. Add the rest of the liquid, salt, sugar, cottage cheese and most of the flour. Work the dough and let it yeasts to double size. Add the rest of the flour and work the dough until it's flexible and light. Cut in small pieces, roll to buns and put them on a baking sheet and let them yeasts to double size. Swab the buns with egg and bake in the oven for 8-10 minutes.
mums!! Dom måste testas, hur länge håller dom sig färska?
SvaraRadera//emilie
Tyvärr är ju dessa små bullar såna som är godast direkt. Men jag brukar frysa in och sen ta fram några i taget beroende på hur många som går åt. Då blir de färskt bröd hela tiden :)
SvaraRaderamums, ska absolut testas. saknar dig!//emilie
SvaraRadera